Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hriešne dobré palacinky: Jedna sladká nestačí

profimedia

Zdroj: profimedia

Reklama

Hriešne dobré palacinky: Jedna sladká nestačí

Deň odštartovaný dobrými palacinkami, sa nemôže skončiť zle. V žiadnom prípade.

Palacinky s bylinkovou smotanou a lososom nielen prekvapia, ale aj zachutia vašim stravníkom.

Zdroj: archív DJ

Palacinky s bylinkovou smotanou a lososom nielen prekvapia, ale aj zachutia vašim stravníkom.

PALACINKY S BYLINKOVOU SMOTANOU A LOSOSOM

15 kusov

  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • maslo na vymastenie panvice

Zdroj: profimedia

Do plnky pridajte nadrobno nakrájaný kôpor, fantasticky ladí s lososom.

NA PLNKU:

  • 200 ml hustej kyslej smotany
  • 1 citrón v biokvalite (šťava a kôra)
  • 1 lyžica čerstvého kôpru
  • 2 lyžice čerstvej pažítky
  • 2 lyžice kapár
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 150 g údeného lososa

Zdroj: profimedia

Čerstvo nakrájaná pažítka dodá plnke ten správny šmrnc.

  • Múku nasypte do misy a metličkou do nej postupne zašľahajte mlieko, vajcia a soľ. Cesto nechajte 20 minút postáť.
  • Panvicu vymastite malým množstvom masla a rozohrejte, potom teplotu znížte na stredný stupeň. Palacinky upečte z každej strany do zlatista.
  • Smotanu zmiešajte s citrónovou šťavou a najemno nastrúhanou kôrou. Pridajte nadrobno nakrájaný kôpor, pažítku a nakrájané kapary. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Palacinky naplňte plnkou, pridajte plátok lososa a ozdobte kaparami.

Zdroj: profimedia

Údeného lososa budete potrebovať asi 150 g.

ORIEŠKOVÉ PALACINKY S MEDOVOU ŠĽAHAČKOU A OVOCÍM

Zdroj: archív DJ

Tou správnou lahôdkou nielen pre vaše deti sú orieškové palacinky s medovou šľahačkou a ovocím.

8-10 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

  • 3 lyžice masla
  • 1 a štvrť šálky mandľového mlieka
  • tri štvrtiny šálky hladkej múky
  • štvrť šálky mandľovej múky
  • 2 vajcia
  • maliny, čučoriedky

Zdroj: profimedia

Maliny a čučoriedky dostane dnes kúpiť bežne aj v zimných mesiacoch.

NA PLNKU:

  • 1 šálka smotany
  • práškový cukor
  • med

Zdroj: profimedia

Naraz upečte všetky palacinky a potom ich postupne naplňte.

  • Panvicu rozohrejte na strednú teplotu a maslo na nej zohrievajte 3-4 minúty, kým nezačne hnednúť. Nechajte vychladnúť.
  • Do kuchynského robota pridajte mlieko, múku, mandľovú múku, vajcia a roztopené maslo a vymiešajte hladké cestíčko.
  • Do rozohriatej panvice pridajte malú naberačku cesta, nemusíte dávať tuk, pretože je v ceste, a upečte tenké palacinky.
  • Zo smotany a z cukru vyšľahajte vo vychladenej nádobe tuhú šľahačku. Podľa chuti pridajte med.
  • Palacinky naplňte medovou šľahačkou a pridajte maliny a čučoriedky. Palacinky môžete zľahka poliať medom.

Zdroj: profimedia

Ak nemáte mandľovú múku, najemno zomeľte tretinu šálky mandlí s lyžicou hladkej múky.

tip:

Ak nemáte mandľovú múku, najemno zomeľte tretinu šálky mandlí s lyžicou hladkej múky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS