Hriešne dobré palacinky: Jedna sladká nestačí
6. 2. 2018, 12:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 12:56)

Zdroj: profimedia
Hriešne dobré palacinky: Jedna sladká nestačí

Zdroj: archív DJ

Zdroj: archív DJ

Zdroj: profimedia
Galéria k článku
Deň odštartovaný dobrými palacinkami, sa nemôže skončiť zle. V žiadnom prípade.

Zdroj: archív DJ
Palacinky s bylinkovou smotanou a lososom nielen prekvapia, ale aj zachutia vašim stravníkom.
PALACINKY S BYLINKOVOU SMOTANOU A LOSOSOM
15 kusov
- 250 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 3 vajcia
- štipka soli
- maslo na vymastenie panvice
Zdroj: profimedia
Do plnky pridajte nadrobno nakrájaný kôpor, fantasticky ladí s lososom.
NA PLNKU:
- 200 ml hustej kyslej smotany
- 1 citrón v biokvalite (šťava a kôra)
- 1 lyžica čerstvého kôpru
- 2 lyžice čerstvej pažítky
- 2 lyžice kapár
- soľ, mleté čierne korenie
- 150 g údeného lososa
Zdroj: profimedia
Čerstvo nakrájaná pažítka dodá plnke ten správny šmrnc.
- Múku nasypte do misy a metličkou do nej postupne zašľahajte mlieko, vajcia a soľ. Cesto nechajte 20 minút postáť.
- Panvicu vymastite malým množstvom masla a rozohrejte, potom teplotu znížte na stredný stupeň. Palacinky upečte z každej strany do zlatista.
- Smotanu zmiešajte s citrónovou šťavou a najemno nastrúhanou kôrou. Pridajte nadrobno nakrájaný kôpor, pažítku a nakrájané kapary. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Palacinky naplňte plnkou, pridajte plátok lososa a ozdobte kaparami.
Zdroj: profimedia
Údeného lososa budete potrebovať asi 150 g.
ORIEŠKOVÉ PALACINKY S MEDOVOU ŠĽAHAČKOU A OVOCÍM
Zdroj: archív DJ
Tou správnou lahôdkou nielen pre vaše deti sú orieškové palacinky s medovou šľahačkou a ovocím.
8-10 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
- 3 lyžice masla
- 1 a štvrť šálky mandľového mlieka
- tri štvrtiny šálky hladkej múky
- štvrť šálky mandľovej múky
- 2 vajcia
- maliny, čučoriedky
Zdroj: profimedia
Maliny a čučoriedky dostane dnes kúpiť bežne aj v zimných mesiacoch.
NA PLNKU:
- 1 šálka smotany
- práškový cukor
- med
Zdroj: profimedia
Naraz upečte všetky palacinky a potom ich postupne naplňte.
- Panvicu rozohrejte na strednú teplotu a maslo na nej zohrievajte 3-4 minúty, kým nezačne hnednúť. Nechajte vychladnúť.
- Do kuchynského robota pridajte mlieko, múku, mandľovú múku, vajcia a roztopené maslo a vymiešajte hladké cestíčko.
- Do rozohriatej panvice pridajte malú naberačku cesta, nemusíte dávať tuk, pretože je v ceste, a upečte tenké palacinky.
- Zo smotany a z cukru vyšľahajte vo vychladenej nádobe tuhú šľahačku. Podľa chuti pridajte med.
- Palacinky naplňte medovou šľahačkou a pridajte maliny a čučoriedky. Palacinky môžete zľahka poliať medom.
Zdroj: profimedia
Ak nemáte mandľovú múku, najemno zomeľte tretinu šálky mandlí s lyžicou hladkej múky.
tip:
Ak nemáte mandľovú múku, najemno zomeľte tretinu šálky mandlí s lyžicou hladkej múky.