Reklama

Hlavný hygienik upravil vyhlášku k OTVORENIU REŠTAURÁCIÍ: Tieto opatrenia musia dodržať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
    Reklama

    Už od pondelka 3. januára sa môžu otvoriť reštaurácie, kaviarne či bary. Hlavný hygienik Ján Mikas vydal novelu vyhlášky k činnosti prevádzok. Povolené však budú len pre očkovaných a prekonaných. Pozrite, aké pravidlá v nich treba dodržať!

    Vláda ešte pred Vianocami rozhodla, že reštaurácie sa napokon otvoria aj u nás. Sme totiž jedinou krajinou v Európe, ktorá ich zatvorila. Novela vyhlášky hlavného hygienika Jána Mikasa k činnosti prevádzok začne platiť od pondelka 3. januára. 

    Anketa

    Pôjdete sa najesť do reštaurácie?

    „Budú sa môcť otvoriť aj pre konzumáciu na mieste, a to len pre osoby v režime OP," informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková. To znamená, že do prevádzok môžu pustiť len ľudí, ktorí sa preukážu očkovaním či prekonaním ochorenia covid-19 v posledných 180 dňoch.

    Čo treba dodržať

    • maximálna obsadenosť 50 % kapacity zariadenia
    • konzumáciu pokrmov alebo nápojov umožniť výlučne posediačky, s cieľom zabezpečiť kontrolovaný rozostup osôb,
    • obsadenie jedného stolu najviac 4 osoby alebo osoby z jednej domácnosti,
    • zabezpečiť odstup 2 metre medzi stolmi

    Pre neočkovaných donáška, jedálne s výnimkou

    „Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou. Maximálna kapacita 50 % sa netýka závodných, školských a podobných jedální," doplnila Račková.