Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cítite sa v zime unavení? Jedzte týchto 8 potravín! Čísla 3 a 5 určite nejete dosť často

5. Treščia pečeň a ryby

Výborným zdrojom vitamínu D je treščia pečeň.

Zdroj: Shutterstock‎

Výborným zdrojom vitamínu D je treščia pečeň.

Omega-3 mastné kyseliny sa dajú ľahko doplniť aj konzumáciou rýb, napríklad makrely alebo lososa. Ak vám v strave chýbajú ryby, podľa oboch odborníkov by ste mali zvážiť užívanie doplnku s rybím olejom s DHA a EPA, ktoré podporujú mozog, srdce a znižujú zápaly.

Pokiaľ ide o ďalšie rybie produkty, Hanzlíková spomína treščiu pečeň. „Môžete si ich kúpiť v konzerve, čo nie je optimálne, ale môžete si z nich pripraviť napríklad zdravú nátierku,“ hovorí odborníčka na výživu.

Strana

5/8

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Zaujíma ju aktuálne dianie, novinky, ale aj zlepšováky. Vyhľadáva témy z oblasti financií, školstva, zdravotníctva, gastra či cestovania.
Reklama