Holandský rezeň

Jednoduchá príprava, chutný obed.
Zdroj: archív

čas prípravy 30 minút
nízka náročnosť
6-7 porcií

Suroviny: 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g syr eidam, soľ, štvorfarebné korenie, pažítka alebo čerstvá petržlenová vňať, 1 KL mletá rasca. Na obalenie: 2 vajcia, 100 ml mlieka, hladká múka, strúhanka. Na vyprážanie olej.

Postup: Syr nastrúhame a pridáme k mäsu. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a mletú rascu. Chuť dodajú aj čerstvé posekané bylinky. Zmes dobre rukou premiešame a chvíľu necháme postáť. Zo zmesi vytvarujeme šúľky, z ktorých stalčením medzi dlaňami vyformujeme rezeň. Vajíčka rozšľaháme s mliekom a rezne obaľujeme v klasickom trojobale: hladká múka, vajíčko s mliekom a strúhanka. Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja tak, aby boli rezne zakryté olejom. Ako prílohu podávame varené alebo americké zemiaky s rozmarínom, zemiakovú kašu a miešaný zeleninový šalát.

Aj Napoleon by si pochutnal! Čítajte ďalej!