Máte pred výplatou prievan v peňaženke? Nemusíte byť odkázaní len na rožky so šalátom či špagety s kečupom. Aj za málo peňazí si môžete pripraviť chutné jedlá. Obed alebo večeru pre štvorčlennú rodinu pripravíte za pár eur. Inšpirujte sa receptami našich sporivých starých mám aj kulinárskymi novinkami.

1. deň - Kuľaša

Aj skromný obed môže byť veľmi chutný: 7 lacných jedál pred výplatou

Suroviny: zemiaky 1 kg, hladká múka 150 g, pražené maslo alebo slaninka, soľ.

Cena: do 1,50 €

Regionálne jedlo zo Spiša je vlastne zemiakovou kašou, ktorá sa nepodáva ako príloha. Je to samostatné jedlo, ktoré sa s pohárom kyslého mlieka výborne hodí na večeru. Očistené a nakrájané zemiaky zalejeme vodou tak, aby boli ponorené vo vode. Osolíme a dáme variť. Uvarené zemiaky odstavíme zo sporáka, popučíme, pridáme preosiatu múku.

Poriadne premiešame a necháme prikryté 15 minút. Medzitým si podľa chuti opražíme maslo alebo slaninku. Kašu naservírujeme na tanier tak, aby v strede vznikla jamka, do ktorej pridáme škvarky alebo maslo. Podávame s mliekom.