10 potravín, ktoré NIKDY nedávajte do mikrovlnky: Pri čísle 8 hrozí silná OTRAVA!
28. 2. 2025, 20:45

Zdroj: Shutterstock
Tento skvelý vynález pomáha gazdinkám po celom svete už 77 rokov. Za ten čas prešla mikrovlnka ohromnými zmenami. Prvý model by sa vám do kuchyne nezmestil, bol skoro 2 metre vysoký a vážil 400 kíl. Stál okolo 3 000 dolárov. Dnes sú mikrovlnky oveľa menšie, ľahšie, lacnejšie aj výkonnejšie a niektoré domácnosti si život bez nej nevedia predstaviť. Niektoré jedlá by ste však v mikrovlnke ohrievať nikdy nemali. Viete, ktoré to sú?
1. Zmrznuté mäso
Chcete si uľahčiť prácu a urýchliť čakanie na rozmrazovanie mäsa? Dať ho do mikrovlnky sa môže zdať ako skvelý nápad, no takýto krok môže byť veľmi nebezpečný. Tenké časti mäsa sa začnú po chvíli v mikrovlnke variť, no hrubšie časti zostanú zmrznuté.
Nerovnomerné ohriatie mäsa tvorí ideálnu pôdu pre šírenie škodlivých baktérií. Navyše mäso bude aj po následnom tepelnom spracovaní tuhé, čo nechce nik z nás. Najbezpečnejším spôsobom, ako mäso rozmraziť, je nechať ho pár hodín vo vlažnej vode dobre zabalené v igelitovom vrecúšku.