Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

10 potravín, ktoré NIKDY nedávajte do mikrovlnky: Pri čísle 8 hrozí silná OTRAVA!

8. Ryža

Z ryže ohriatej v mikrovlnke sa môžete otráviť! Ako uvádza Food Standarts Agency, v ryži sa nachádzajú baktérie bacillus cereus. Teplo túto baktériu zabíja, no rovnako môže spôsobiť uvoľnenie toxických výtrusov. Baktérie sa podľa zistení v International Journal of Food Microbiology môžu stať rezistentné proti teplu.

Viaceré štúdie tvrdia, že len čo ryžu vytiahneme z mikrovlnky a ponecháme pri izbovej teplote, spóry, ktoré obsahuje, sa môžu začať množiť a spôsobiť otravu jedlom.

Strana

8/11

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Zaujíma ju aktuálne dianie, novinky, ale aj zlepšováky. Vyhľadáva témy z oblasti financií, školstva, zdravotníctva, gastra či cestovania.

Reklama