Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

OTESTUJTE SA: Patríte v KUCHYNI a v GASTRONÓMII vôbec k ODBORNÍKOM alebo k OUTSIDEROM?

Viete sa v kuchyni nielen zvŕtať, ale sa aj vyznáte aj hlbšie v gastronómii? Náš kvíz vás preverí.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Televízne obrazovky ovládli rôzne relácie o varení. Mnohí, ktorí v minulosti o túto činnosť ani nezavadili, začali kuchtiť a experimentovať v kráľovstve vôní. Ako ste na tom vy so znalosťami v tomto odbore? Vedeli by ste pri pohľade do kuchárskej knihy alebo jedálneho lístka, o čom je reč?

Správne odpovede sa zobrazia po kliknutí na tlačítko "Vyhodnotiť kvíz" na konci kvízu.

Otázka č.1

1/10 - Čo si predstavíte pod pojmom bešamel?
1/10 - Čo si predstavíte pod pojmom bešamel? chutnú polievku
1/10 - Čo si predstavíte pod pojmom bešamel? bielu omáčku
1/10 - Čo si predstavíte pod pojmom bešamel? exotické ovocie

Otázka č.2

2/10 - Batáty sú druhom zemiakov, odlišujú sa však od bežných žltých chuťou. Ako „šmakujú“?
2/10 - Batáty sú druhom zemiakov, odlišujú sa však od bežných žltých chuťou. Ako „šmakujú“? sladko
2/10 - Batáty sú druhom zemiakov, odlišujú sa však od bežných žltých chuťou. Ako „šmakujú“? kyslo
2/10 - Batáty sú druhom zemiakov, odlišujú sa však od bežných žltých chuťou. Ako „šmakujú“? slano

Otázka č.3

3/10 - Počuli ste už niekedy o baristovi? Čo pripravuje?
3/10 - Počuli ste už niekedy o baristovi? Čo pripravuje? miešané nápoje
3/10 - Počuli ste už niekedy o baristovi? Čo pripravuje? džúsy z čerstvého ovocia
3/10 - Počuli ste už niekedy o baristovi? Čo pripravuje? kávu

Otázka č.4

4/10 - Na prípravu ktorého jedla je najvhodnejšie karé?
4/10 - Na prípravu ktorého jedla je najvhodnejšie karé? rizota
4/10 - Na prípravu ktorého jedla je najvhodnejšie karé? rezňa
4/10 - Na prípravu ktorého jedla je najvhodnejšie karé? guláša

Otázka č.5

5/10 - Milovníci pečenia vedia, že lahodou súčasťou zákuskov a tort je marcipán. Je zmesou práškového cukru a ešte jednej mletej suroviny. Ktorej?
5/10 - Milovníci pečenia vedia, že lahodou súčasťou zákuskov a tort je marcipán. Je zmesou práškového cukru a ešte jednej mletej suroviny. Ktorej? mandlí
5/10 - Milovníci pečenia vedia, že lahodou súčasťou zákuskov a tort je marcipán. Je zmesou práškového cukru a ešte jednej mletej suroviny. Ktorej? pistácií
5/10 - Milovníci pečenia vedia, že lahodou súčasťou zákuskov a tort je marcipán. Je zmesou práškového cukru a ešte jednej mletej suroviny. Ktorej? orechov

Otázka č.6

6/10 - Ako jeme kanapky?
6/10 - Ako jeme kanapky? dezertným príborom (predjedlo)
6/10 - Ako jeme kanapky? múčnikovou vidličkou (zákusok)
6/10 - Ako jeme kanapky? rukami (jednohubka)

Otázka č.7

7/10 - Ktoré jedlo je liekom na kĺby?
7/10 - Ktoré jedlo je liekom na kĺby? huspenina
7/10 - Ktoré jedlo je liekom na kĺby? tlačenka
7/10 - Ktoré jedlo je liekom na kĺby? krvavnička

Otázka č.8

8/10 - Lístky, ktorej bylinky pridávame do tradičného koktailu mojito?
8/10 - Lístky, ktorej bylinky pridávame do tradičného koktailu mojito? bazalky
8/10 - Lístky, ktorej bylinky pridávame do tradičného koktailu mojito? mäty
8/10 - Lístky, ktorej bylinky pridávame do tradičného koktailu mojito? medovky

Otázka č.9

9/10 - Z ktorého mäsa pripravujeme anglický rozbif?
9/10 - Z ktorého mäsa pripravujeme anglický rozbif? z jahňacieho
9/10 - Z ktorého mäsa pripravujeme anglický rozbif? z bravčového
9/10 - Z ktorého mäsa pripravujeme anglický rozbif? z hovädzieho

Otázka č.10

10/10 - K tepelným úpravám jedál patrí aj gratinovanie. V čom spočíva?
10/10 - K tepelným úpravám jedál patrí aj gratinovanie. V čom spočíva? v bleskovom vyprážaní
10/10 - K tepelným úpravám jedál patrí aj gratinovanie. V čom spočíva? v rýchlom zapekaní
10/10 - K tepelným úpravám jedál patrí aj gratinovanie. V čom spočíva? v miernom varení

Správne odpovede sa zobrazia po kliknutí na tlačítko "Vyhodnotiť kvíz" na konci kvízu.
Na vyhodnotenie kvízu je potrebné vyplniť všetky otázky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS