Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

JEDNODUCHÉ FOTO RECEPTY 7 lacných jedál na pár dní pred výplatou

Lacné, rýchle a veľmi chutné. Také sú naše tipy na večere tesne pred výplatou. Inšpirujte sa.

Zdroj: Pixabay

Reklama

Rozmýšľate, čo spraviť na obed či večeru, hoci máte málo času aj peňazí? Tu sú naše tipy. Všetky sú veľmi chutné, rýchle a vôbec nezaťažia vašu peňaženku, väčšinu ingrediencií máte totiž zrejme doma.

1. Španielsky Migas

Keď vám zostane chlieb, ktorý by ste už inak nezjedli, takto ho zhodnotíte a pochutíte si.

POTREBUJEME:

  • 4-6 krajcov chleba
  • 1 cibuľu
  • Polovicu póru
  • 3 farebné papriky
  • oravskú slaninku podľa chuti
  • čierne korenie, soľ, kari , čili
  • olej
  • cesnak

POSTUP: Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak , pór, nadrobno nakrájané papriky a tiež slaninu. Okoreníme podľa chuti a opečieme spolu na panvici. Na druhej panvici zatiaľ na oleji opečieme na drobné kocky nakrájaný chlieb tak, aby bol chrumkavý. Potom všetko zmiešame.

2. Tvarohové rezance na sladko

Lacné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút a milujú ho hlavne deti.

POTREBUJEME:

  • 250 g hrubých rezancov
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžičku soli
  • slnečnicový olej

POSTUP:

1. Rezance dáme do vriacej osolenej vody a varíme 3 minúty. 2. Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. 3. Pridáme lyžicu oleja, tvaroh a práškový cukor.

3. Tvarohové rezance na slano - Turos csusza

POTREBUJEME:

  • 250 g hrubých rezancov
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 kyslú smotanu
  • Slaninku podľa chuti
  • 1 lyžičku soli

POSTUP:

  1. Rezance dáme do vriacej osolenej vody a varíme 3 minúty.
  2. Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.
  3. Pridáme tvaroh a kyslú smotanu.
  4. Na panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku a pekne naaranžujeme na smotanu aj s výpekom
  5. HOTOVO

4. Študentský mix

Tento tzv. študentský šalát pripravíte veľmi rýchlo a lacno. Navyše môžete variovať suroviny podľa vašej chuti a toho, čo chladnička dá.

POTREBUJEME:

  • cherry paradqajky
  • jarná cibuľka
  • kukurica
  • cottage syr
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  1. Cherry paradajky nakrájame na štvrtiny, cibuľku na drobno a vložíme do misky.
  2. Premiešame, pridáme kukuricu, cottage syr a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. HOTOVO

5. Minifašírky

POTREBUJEME:

  • 1/2 kg mletého bravčového mäsa
  • 1 krajec chleba
  • 1/2 dl mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 vajce
  • mleté čierne korenie, soľ, majoránku
  • strúhanku na obaľovanie (nemusí byť)
  • tuk na vyprážanie

POSTUP:

Starší chlieb nakrájame na kocky, dáme do misky a zalejeme mliekom. Necháme postáť, kým mlieko vsiakne. Cibuľku nakrájame nadrobno a spolu s prelisovaným cesnakom pridáme k mletému mäsu. Potom pridáme celé vajce, čierne mleté korenie, soľ a majoránku. Chlieb vyžmýkame a pridáme k mäsu. Všetko spolu premiesime a necháme chvíľu postáť. Vytvarujeme malé guľky a obalíme v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom tuku z oboch strán do zlatista. Podávame s hriankami alebo zemiakmi.

6. Chlieb vo vajíčku

POTREBUJEME:

  • Niekoľko krajcov chleba
  • 2 - 3 vajcia
  • Soľ, korenie,
  • trochu mlieka
  • tuk na opečenie

POSTUP:

Vajcia rozklepneme do hlbokého taniera, osolíme, okoreníme a rozmiešame vidličkou. Pridáme mlieko a znovu vymiešame. Chlieb namáčame do vajec z oboch strán. Na panvici rozohrejeme tuk a opečieme z oboch strán. Tip: Chlieb môžeme potrieť horčicou a posypať nakrájanou cibuľkou.

7. Bryndzový koláč

POTREBUJEME:

  • Na cesto
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250 g polohrubej múky
  • 180 g kyslej smotany
  • soľ

Na plnku

  • 250 g bryndze
  • slaninka podľa chuti
  • 1 cibuľku
  • rascu

POSTUP:

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrubšiu placku a vložíme do koláčovej formy. Pritlačíme ku krajom, aby bola forma plná. Na cesto natrieme brynzu. Môžeme ju rozriediť mliekom. Na panvici opražíme nakrájanú slaninku, pridáme cibuľu a opražíme do ružova. Po vychladnutí navrstvíme na brynzu na koláči. Pečieme pri 185 °C asi 25 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS