Logo
Reklama

Prešovskí vedci vyšľachtili novú odrodu maku: Má lepšiu chuť alebo viac ópia?

Reklama

Ingrid Timková

Redaktorka

Je chutnejší, má krajšiu farbu, viac oleja, lepšiu úrodnosť. Takéto vlastnosti má nová odroda maku siateho s názvom Azurit. Vyšľachtili ho vedci z Prešovskej univerzity (PU).

Diskusia

(0)

Autor článku

Ingrid Timková

Redaktorka
Narodila sa v Kráľovskom Chlmci, žije a pracuje v Prešovskom kraji. Ako novinárka pôsobí od roku 2004. Za svoju novinársku tvorbu získala medzinárodnú cenu za sériu reportáží o leteckej havárií slovenských vojakov pri obci Hejce, bola nominovaná na Novinársku cenu. Vyštudovala masmediálne štúdiá na Prešovskej univerzite. Venuje sa mapovaniu aktuálneho spoločenského diania, ale aj regionálnej politike, krimi či občianskym problémom. Je vydatá, má dvoch dospelých synov.