Zlatú medailu si Patrik na tomto ročníku veľtrhu vyvaril s prepeličkou so zelerovým pyré, s marhuľovým knedlíkom s gazdovskou slaninou s rehydrovanými marhuľami na portskom víne.
Na dekoráciu jedál použil čerstvú naplátkovanú hľuzovku, zelený olej zo stopkového zeleru a záhradné bylinky.
VÍŤAZNÉ JEDLO: Kuchári museli použiť prepelicu a zeler.
Foto: archív
„Pre hostí nášho hotela vo Vysokých Tatrách sa vždy snažíme v rámci menu pripraviť niečo unikátne, aby si okrem krásnej prírody a oddychu dopriali aj výnimočné kulinárske zážitky,“ povedal víťazný kuchár Patrik Balkóci.
Zdeněk Pohlreich Prešovčanom: Kuchári sú najkvalifikovanejší zlodeji sveta
Samozrejme ho nesmierne teší, že jeho umenie ocenila aj odborná porota. Úlohou súťažiacich bola príprava dvoch porcií moderného pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút.
Hlavnou surovinou bola prepelička a zeler, ostatné suroviny si zvolili samotní súťažiaci.