Reklama

Miňo Macuľa upiekol umelecké dielo! Pozrite, čo dokázal so slávnym obrazom

Miňo upiekol v kuchyni Dobrého jedla vynikajúce venčeky s malinami.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CcOBpO8q2aO/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Historicky prvého víťaza Pečie celé Slovensko s pokojným svedomím radíme medzi špičkových cukrárov!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MIŇO Macuľa vás naučí robiť ozdoby z ryžového papiera

    Už počas pôsobenia v súťaži Pečie celé Slovensko patril Miňo Macuľa k najvýraznejším účastníkom. Porotkyne Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová ho chválili snáď v každom kole, vyzdvihovali jeho precíznosť a cit pre detail. Niet sa čomu čudovať, jeho výkony boli skutočne ohurujúce a vyráža nám dych aj viac ako 3 roky od víťazstva!

    Zdroj: Laura Witteková

    Víťaz Pečie celé Slovensko nám venoval dva recepty na sviatočné rezy, ktoré ohúria všetkých vašich hostí!

    Svoj talent nenechal zapadnúť prachom a stal sa z neho aj oficiálne pán cukrár. Či už sa rozhodnete podľa jeho receptu upiecť skvelé štafetky, nadýchanú bublaninu alebo dokonalé sviatočné rezy, nikdy nestúpite vedľa. To, že s ním je v kuchyni skutočná zábava a neusmieval sa len pred kamerami v súťaži, nám dokázal osobne. Jeho dokonalé pagáčiky zmizli raz-dva!

    ×
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Miňo Macuľa vám poradí, AKO PRIPRAVIŤ najlepšie ODPAĽOVANĚ CESTO

      Nie každý deň vidíte umelecké dielo, ktoré môžete nielen obdivovať, ale aj ochutnať. Miňo Macuľa, známy svojou kreativitou a precíznosťou, posunul hranice cukrárskeho remesla na novú úroveň. Tentoraz sa nechal inšpirovať jedným z najznámejších obrazov svetového umenia – Hviezdnou nocou od Vincenta van Gogha.

      Zdroj: Fine Art

      Hviezdna noc od Vincenta van Gogha bola Miňovi inšpiráciou.

      Vincent van Gogh namaľoval dielo ešte v roku 1889 a dodnes patrí medzi najvýznamnejšie obrazy postimpresionizmu. Zachytáva nočnú oblohu plnú víriacich hviezd a dramatických farieb, ktoré vyžarujú pohyb a energiu. Motív obrazu je veľmi obľúbený a často sa objavuje na rôznych suveníroch, od tričiek, cez hrnčeky a tašky až po tetovania. Ako sa s ním popasoval Miňo? Pozrite si na ďalšej strane...

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Kráľovský koláč VICTORIA SPONGE upiekol Miňo Macuľa.

        Diela Van Gogha sa stali inšpiráciou pre mnohých väčších alebo menších umelcov (aj na slovenskej scéne), avšak málokto by sa odhodlal preniesť zložitú maľbu na tortu. Miňo sa toho nezľakol a vytvoril prenádhernú tortu, pri ktorej nešetrila chválou ani šéfcukrárka Pečie celé Slovensko Natacha Pacal.

        Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCMOrRkqGmC/?igsh=bTB1Nno2OTRtZHdx

        Miňo Macuľa upiekol doslova umelecké dielo!

        Obraz na modrom podklade Miňo doplnil slnečnicami, ktoré vyzerajú ako živé. Všetko je doladené jemnými zlatými detailami, vďaka ktorým torta pôsobí dokonalo a zladene. Veríme, že oslávenec bol očarený minimálne tak ako my. Klobúk dole, Miňo!

        Autor článku

        Monika Fajdová

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.