AKO NA TO:

1. Bravčové mäso zalejeme malým množstvom vriacej vody, pridáme celé čierne korenie, osolíme a uvaríme. Údené mäso zalejeme malým množs tvom vriacej vody a uvaríme. Uvarené mäso po vychladnutí pokrájame na malé kocky.

2. Žemle pokrájané na kocky zalejeme vývarom z údeného mäsa (asi 100 ml), pridáme pokrájané mäso, nasekanú petržlenovú vňať, štipku postrúhaného muškátového orieška, osolíme a okoreníme. Zalejeme žĺtkami, ktoré sme rozhabarkovali v mlieku, premiešame a necháme asi 10 minút stáť. Potom pridáme tuhý sneh z bielkov a premiešame.

3. Masu dáme do vymasteného hlbšieho plechu a pečieme asi 30 minút pri teplote 180/160 °C. Veľkonočná plnka chutí teplá aj studená.


Náš tip: Pri príprave veľkonočnej plnky môžeme použiť len údené mäso a petržlenovú vňať môžeme nahradiť mladými lístkami žihľavy.