AKO NA TO:

1. Umyté mäso dáme variť do studenej vody. Asi po hodine varenia pridáme klobásy a varíme ešte pol hodiny, pokiaľ nebude všetko mäkké. Uvarené mäso a klobásy vyberieme a necháme vychladnúť.

2. Rožky nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hlbšej misy a mierne polejeme vývarom z údeného mäsa a klobásy. Vývaru dáme len toľko, aby rožky zmäkli, ale nevznikla z nich kaša. Údené mäso aj klobásu nakrájame nadrobno a primiešame k rožkom. Podľa chuti môžeme pridať trochu soli, ale s mierou, pretože údené mäso je slané.

3. Vajcia vyšľaháme a pridáme k základnej zmesi. Ochutíme korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Veľký plech vymastíme olejom a zmes rovnomerne rozložíme po celom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 35 až 45 minút doružova. Pečka chutí teplá i studená a výborne sa k nej hodia kyslé uhorky alebo čalamáda.