Na skvelé jedlo, ktoré vás nabije energiou, úplne postačí zopár čerstvých surovín. Neveríte? Recept od populárneho foodblogera Viktora Kalivodu, známeho ako Metalhead In The Kitchen, vás o tom presvedčí. Vychutnať si ho môžu všetci, dokonca aj tí, ktorí sa „nekamarátia“ s laktózou.

Rukolový šalát s batatmi podľa Metalhead In The Kitchen
(bez laktózy)

Suroviny na 2 porcie:
500 g batatov
125 g rukoly
semienka (tekvicové)
olivový olej
soľ / čierne korenie

Na dresing:
200 g K-free tvaroh
2 pl kremžská horčica
1čl medu
½  čl červenej mletej papriky

Postup:

1.       Rúru rozohrejeme na 220°C. Bataty opláchneme, rozrežeme na polovicu a dáme na plech s papierom na pečenie. (Zemiaky pečieme so šupkou, no môžeme ich aj ošúpať.) Osolíme, okoreníme, jemne polejeme olivovým olejom a vložíme do rúry na 20 - 25 minút, alebo až kým nezmäknú.
2.       Počas pečenia si vytvoríme dresing tak, že zmiešame všetky suroviny na dresing.
3.       Upečené bataty vyberieme z rúry a vychladnuté  narežeme na kocky. Rukolu zmiešame s batatmi,  pridáme obľúbené semienka, polejeme dresingom a servírujeme.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen na rukolový šalát od Viktora), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdete pod značkou K-free pod  jednou strechou v Kauflande.

Ilustračné foto
Zdroj: Kaufland

Viktor: Moje tipy, ako ušetriť pri nákupe a varení

Aj vy šetríte všade, kde sa dá? Ako ušetriť pri nákupe potravín, zamedziť plytvaniu a zároveň si každý deň dopriať čerstvú porciu vitamínov, vám poradí známy foodbloger Viktor. Takto na to ide on:

1.       Aktívne využívam zľavy. Keď si doma uvaríte jedlo na víkend, alebo aj do práce z čerstvých surovín, ušetríte viac, ako keby ste obedovali v jedálni či reštaurácii. Čas, ktorý venujete preštudovaniu akciových ponúk preto nie je stratený.
2.       Nakupujem radšej menej a častejšie, aby sa mi v chladničke nehromadili potraviny.
3.       Ak mi predsa niečo zvýši z jedla, tak to jednoducho zamrazím a keď nemám čas variť, niečo vytiahnem z mrazničky. Radšej mám síce čerstvé jedlá, ale poznáte to...
4.       Experimentujem a vymýšľam si nové jedlá aj zo zvyšných zemiakov, ryže či zeleniny. Stojí to zato!
5.       Preferujú členovia vašej rodiny mäso? Ušetríte, ak im ako prílohu ponúknete aj zeleninu alebo prívarok.