Nechajte sa inšpirovať našimi ORIGINAL tipmi s Karpatským brandy Original, ktoré je vyrobené z kvalitného vínneho destilátu a vyzrieva v dubových sudoch. Je to svieže, mladé brandy, s nižším obsahom alkoholu. Osloví vás karamelovými tónmi v chuti a ľahkou ovocnou vôňou s nádychom čokolády. Je skvelé na experimentovanie a objavovanie nových možností pri miešaní drinkov.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: VITIS

KB Original MARHUĽA

Čerstvé marhule rozmixujete na pyré a zriedite podľa chuti a hustoty sódou. Ak nemáte čerstvé marhule, môžete použiť marhuľovú šťavu alebo džús. Do pohára s ľadom nalejete 50 ml (alebo podľa vlastnej chuti) Karpatského brandy Original, pridáte 150 ml marhuľovej šťavy a na záver zriedite sódou.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: VITIS

KB Original ICE TEA

Ideálne je pripraviť si vlastný vychladený čierny čaj, ale môžete použiť aj akýkoľvek hotový ľadový čaj. Do pohára s ľadom vložíte pár plátkov citrónu, vlejete 60 ml Karpatského brandy Original, doplníte studeným čiernym čajom, vytlačíte šťavu z ½ citróna a na záver vložíte čerstvú mätu a premiešate. A nezabudnite pred vložením mätu jemne pomrviť medzi prstami.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: VITIS

KB Original BAZA

Do pohára s ľadom vložíte plátky citrónu, nalejete 50-60 ml Karpatského brandy Original (podľa chuti), dolejete približne 20-30 ml bazového sirupu, najlepšie domáceho a dolejete sódou. Na záver vložíte lístky alebo celú vetvičku mäty, ktoré pred tým jemne pomliaždite medzi prstami.

PORADŇA domáceho barmana

A na záver predsa len pár tipov zručností od profesionálneho barmana - pri príprave domácich drinkov sa vám budú hodiť 😊

  • Použite na prípravu drinkov radšej celé kocky ľadu, lebo ľadová drť sa rýchlejšie roztopí a zriedi nápoj.
  • Ak je nápoj pre vás príliš sladký, vyrovnajte chute šťavou z limetky. Má jemnejšiu chuť ako citrón a má schopnosť prepojiť sa s inou chuťou. Citrón je výraznejší a preváži chuťou nad inými ingredienciami.
  • Domáci ľadový čaj si môžete pripraviť aj studeným procesom tak, že zalejte čaj studenou vodou a necháte pár hodín macerovať v chladničke.
  • Ak používate do drinkov bylinky, mätu, bazalku, medovku, rozmarín či iné, nezabudnite ich pred tým jemne oklepať, alebo pomliaždiť medzi prstami. Vôňa, šťava i chuť sa z nich uvoľní rýchlejšie a lepšie.
  • Na prípravu domácich drinkov používajte kvalitné a čerstvé suroviny, ovocie, ktoré nie je prezreté a príliš mäkké a uprednostnite prírodné 100% šťavy pred džúsmi z koncentrátu.

Viac zaujímavých inšpirácií, drinkov a receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: VITIS