Slovenskí barmani sa pobijú s českými kolegami, ktorých ešte čakajú kolá v Brne a Prahe. A tentokrát nejde len o nejaké hádzanie pohárov alebo show. Na medzinárodnej súťaži Ultimate Bartender Championship totiž nie sú žiadni porotcovia.

FOTO Barmani bojovali v Bratislave o miestenku medzi najlepších na svete. Pozrite sa na ich talent

"Každé kolo, ktorého sa barmani zúčastnia, reprezentuje základné zručnosti, ktoré by mali mať," hovorí svetový ambasádor whisky Monkey Shoulder Dean Callan, ktorý je patrónom súťaže. Všetky kolá majú jasné pravidlá a bodovanie.

Nestane sa tak, že by barmanov hodnotila porota, ktorá s niekým sympatizuje alebo nie.

Súťažiaci okrem vedomostného testu so sto otázkami zo sveta alkoholu absolvovali aj kolo, kde lúštili recepty miešaných nápojov, naslepo nalievali presný objem alkoholu do pohára, rozoznávali alkoholy a značky podľa čuchu a samozrejme, miešali nápoje na čas. Súťaž najlepšie zvládol mladý barman Lukáš Korček, ktorý v závere podujatia namiešal osem koktailov ako jediný pod štyri minúty.

A ak si aj vy chcete dopriať drinky, ktoré sa pijú v luxusných baroch, tak neváhajte a namiešajte si ich podľa návodu.

Unikátna súťaž barmanov: Namiešajte si aj vy úžasné koktaily!

Lahodný Whisky Sour poteší dámy i pánov.
Foto: Flickr.com/Malmaison Hotels

Whisky Sour
Ingrediencie
whisky 0,5dc
citrónový džús 0,25dc
cukor alebo cukrový sirup 0,2dc
vaječný bielok 1/2
Postup
Nalejte všetky ingrediencie do shakera a poriadne ich pretraste. Pridajte do shakera kocky ľadu a opäť pretraste. Opatrne nalejte do pohára. Miešaný nápoj zlepšíte kúskom pomaranča, ktorý do neho vložíte.

Viac receptov nájdete už v zajtrajšom vydaní denníka Plus JEDEN DEŇ.

Unikátna súťaž barmanov: Namiešajte si aj vy úžasné koktaily!