Sviatok milovníkov husaciny, labužníkov a všetkých podporovateľov kulinárskych zážitkov sa nezadržateľne blíži. Tohtoročná sezóna vypukne už o pár dní, presnejšie v sobotu 30. augusta v "Mekke slovenskej husaciny" v obci Slovenský Grob. Nie nadarmo sa lokalita neďaleko Bratislavy hrdí viac ako 100-ročnou tradíciou v chove a spracovaní tejto vyhľadávanej špeciality.

ONLINE: Husacie hody a iné dobroty! Čo prezradil odborník Boris Haško?
Zdroj: ROBO HOMOLA/Plus JEDEN DEŇ

Prezident Cechu husacinárov Boris Haško počas ONLINE rozhovoru na pluska.sk.
FOTO: Robo Homola/Plus JEDEN DEŇ

 

Viac o tejto tradičnej udalosti prezradil šéf Cechu Husacinárov pán Boris Hraško, ktorý bol vo štvrtok ONLINE na Pluska.sk.

 

Prečítajte si celý rozhovor

 

 

28.08.2014 15:51 Lucius:
Co sa pije k husacine, pivo alebo vino? Dakujem
Slovenský Grob sa nachádza v Malokarpatskom regióne, takže odporúčam biele a červené vína. Ale malým pivom nič nepokazíte.

Ďakujeme za otázky a tešíme sa na vás pri husacine v Slovenskom Grobe.
28.08.2014 15:48 Roman:
Ta akcia bude cely vikend?
DOD bude iba v sobotu od 11:00 do 21:00. Ale pokojne príďte aj v nedeľu.
28.08.2014 15:47 Lýdia:
Vaša cela rodina sa venuje husacine?
Štafetu som prevzal s manželkou a deti máte malé, takže tie zatiaľ iba husacinu papajú.
28.08.2014 15:46 Darius:
Daju sa podávať aj divé husi?
Dajú sa podávať. Poznám chovateľa, ktorý chová divé kačky, ale v Grobe s pečením  takýchto gurmánskych špecialít nemáme skúsenosť.
28.08.2014 15:45 Júlia:
Vaša zena je pani prezidentova, ked ste Vy prezident? Resp. Ci vaša zena tiez pracuje s husacinou?
Manželka so mnou pracuje a je to moja prvá dáma a tým pádom aj prvá dáma cechu :)
28.08.2014 15:44 Jozef:
Na aky spôsob by ste pripravili husacinu pre toho najväčšieho labužnika?
Všetkým hosťom ju pripravujeme rovnakým spôsobom. V tomto prípade nerobíme rozdiel medzi kráľom a žobrákom - všetci to majú rovnaké.
28.08.2014 15:40 Skalík:
V com husacie mäso vyniká oproti kuraciemu?
Je chutnejšie, má inú konzistenciu, čisté mäso dokonca neobsahuje tuk.
28.08.2014 15:40 Sushi:
Z akého druhu je u nas najlepsie pripravovať husacinu, aky druh spracovávate Vy?a v zahraničí?dakujem
Napíšte mi mail na adresu, ktorú nájdete na www.gurmanskygrob.sk. Rád vám pošlem podrobnejšie informácie.
28.08.2014 15:38 Stano:
V akom veku od jeho vyliahnutia je najlepsie pripravovať husacinu?
Húsatká sa vyliahnu na jar a chovajú sa do augusta-septembra. 
28.08.2014 15:37 Lukáš:
A co jedia take husi? Dufam, ze ich nedopujete?
Husi sú voľne chované. Pasú sa, majú dostatok vody a priestoru. Posledný mesiac sú kŕmené kukuričnou zmeskou.
Nájdených 31 záznamov, zobrazujem 1 až 10.[<<<]1, 2, 3, 4[>>>]