„S touto cestou je spojených zatiaľ viac otázok, než odpovedí. Budem k nej vedieť zaujať stanovisko po tom, aké výsledky vyrokoval, alebo čo bolo predmetom tejto cesty," povedala hlava štátu.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) vo štvrtok oznámil, že výrobca Sputnika V ústavu nedodal približne 80 percent dát nevyhnutných na jeho zhodnotenie. Ako informovala šéfka ústavu Zuzana Baťová, prijatie záveru o pomere prínosov a rizík neumožnili nedostatok a nekonzistentnosť údajov. Rovnako dodala, že vakcíny dovezené na Slovensko sa nedajú porovnávať s tými používanými v zahraničí, keďže ich spája len názov.

Minister financií vedie v Moskve technické rokovania o ruskej vakcíne Sputnik V. Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) deklaroval, že nejde o geopolitiku, ale o snahu zabezpečiť pre obyvateľov Slovenska čo najviac vakcín. „Máme na Slovensku dosť občanov, ktorí by sa touto vakcínou dali zaočkovať," podotkol Heger s tým, že treba otázku Sputnika V doriešiť a dať verejnosti jasnú odpoveď. Matovič podľa premiéra do Moskvy vycestoval, pretože začal rokovania o ruskej vakcíne, ešte keď bol predsedom vlády. „Spolieham sa, že vie, čo tam ide urobiť. Povedal mi základné črty, nemám s tým problém," deklaroval Heger.

Verí, že o záveroch debát bude Matovič informovať, premiér tvrdí, že je sám zvedavý. Na Sputnik V sa však nepozerá očami geopolitiky, ale ochrany zdravia a životov. „Matovič nevedie v Moskve politické rokovania," poznamenal predseda vlády. Čo má byť cieľom Matovičovej piatkovej (9. 4.) návštevy Maďarska, nevie, chce sa ho na to opýtať, keď sa vráti z Ruska.

„Môj názor, či sa rozhodneme pre Sputnik V, nie je až taký podstatný. Riadim sa názorom odborníkov. Mám však viac informácií, aké sú dnes v médiách," uviedol Heger.