Dukátová odložila veslo a do rúk chytila múku, valček a ďalšie potreby na vytváranie sladkých dobrôt, ktoré sú typické pre Vianoce. „Od detstva som zvyknutá pomáhať mamine, ktorá veľa piekla. Pre mňa je pečenie úplne bežná vec, najmä pred Vianocami. Teraz sme však piekli úplne iné recepty, ktoré nezvykneme doma. Bolo to niečo nové a to sa môže pred sviatkami hodiť,“ povedala úspešná slovenská športovkyňa počas akcie.

Ako správny športovec si dáva pozor na životosprávu, len počas sviatkov aj ona podľahne. „Sviatky si neviem predstaviť bez vanilkových rožkov. Pečiem ich každý rok, a to v dvojitej dávke. U nás sa totiž veľmi rýchlo míňajú,“ prezradila.

Jana Dukátová ukázala, že jej to na jednotku ide aj v kuchyni.
Jana Dukátová ukázala, že jej to na jednotku ide aj v kuchyni.
Jakub Kovalík/Red Bull Media House

Recept na Dukátovej obľúbené vanilkové rožky

Potrebujeme: 390 g hladkej múky, 250 g margarínu, 120 g orechov, 100 g práškového cukru, mix vanilkového a práškového cukru na obaľovanie

Postup: Všetky suroviny zmiešame a cesto necháme chvíľu odstáť v chladničke. Ušúľame si dlhý valček (priemer 1 cm), ktorý nakrájame na 6-centimetrové kúsky. Z každého vytvarujeme rožok a ukladáme na plech. Pečieme na 180 stupňoch do ružova. Necháme vychladnúť a potom obaľujeme v zmesi.

Pri pečení bola naša športovkyňa maximálne sústredená
Pri pečení bola naša športovkyňa maximálne sústredená
Jakub Kovalík/Red Bull Media House