Čokoládová tortička

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g hnedého cukru
  • 100 g masla
  • 250 g čokolády
  • 2 PL lyžice polohrubej múky
  • trošku prášku do pečiva
  • 1 mascarpone
  • 1 šľahačková smotana
  • vanilka a cukor podľa chuti.

Postup

  1. Rozpustíme čokoládu s maslom. Žĺtky rozmiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielok. Nakoniec roztopenú čokoládu a dáme piecť (cca 45 minút na 180 - 200 °C).
  2. Tortičku môžeme nechať len tak, je výborná čokoládová alebo ja na ňu dávam ešte mascarpone so šľahačkou. Môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou alebo čímkoľvek.
Čokoládová tortička
Čokoládová tortička
Zdroj: shutterstock