Ak máte vysoký krvný tlak, viete, že by ste nemali príliš soliť. Istá diváčka však chcela vedieť, či v prípade, keď má nízky tlak, by mala soliť viac. Bukovský to rezolútne odmietol.

„Soľ poškodzuje črevnú mikrobiotu, preťažuje obličky, štartuje rakovinu žalúdka, spúšťa reflux, zhoršuje autoimunitné ochorenie, napr. alergie a v neposlednom rade podporuje osteoporózu. Neodporúčal by som človeku, ktorý má nízky krvný tlak riešiť to tak, že si bude príliš soliť jedlo,“ tvrdí. Odborník radí zlepšiť pitný režim, jesť citrusové ovocie, piť šípkový čaj či zvýšiť fyzickú aktivitu, napr. silovými cvičeniami.

Podľa Bukovského sa viac soliť pri nízkom tlaku nemá.
Podľa Bukovského sa viac soliť pri nízkom tlaku nemá.
Zdroj: tv markíza

Mohlo by vás zaujímať: