Kde skončilo podozrivé mäso?

Medzi dvanásť rôznych prevádzok v trenčianskom kraji, bolo v polovici januára roznesené mäso z Poľska. Medzi nimi aj Dopravná akadémia v Trenčíne. Podľa vedenia školy, ako aj kuchárok mäso nevyzeralo zle, nesmrdelo a nebolo ani mazľavé. „Nikdy neberieme mrazené mäso, najmä po všetkých tých škandáloch s brazílskym mäsom, ale kupujeme čerstvé,“ povedal zástupca riaditeľky školy Radko Fábik. Ako nám potvrdila aj samotná riaditeľka Eva Holomková, odoberajú už viac ako 10 rokov mäso od jediného dodávateľa. „S dodávateľom sme spokojní, máme dobré vzťahy a dostávame len kvalitné mäso. Predtým sme brali od viacerých dodávateľov, ale nebolo to ono,“ prezradila E. Holomková. Pracovníčka kuchyne nám tak isto potvrdila, že mäso od dodávateľa, ktorý mal distribuovať poľské mäso, je kvalitné, ale najmä vždy perfektne opracované. Vedenie školy tak isto prezradilo, že kontroly z hygieny bývajú u nich časté. „Trenčianski hygienici patria medzi najprísnejších na Slovensku. Najväčšie investície máme práve do školskej kuchyne, ktorá podlieha veľmi prísnej kontrole. Nie je možné, aby sa k nám dostalo pokazené mäso. Čo sa kvality týka, musíme veriť nášmu dodávateľovi, ale my si vždy mäso senzoricky prekontrolujeme. Ak by naši zamestnanci čokoľvek zbadali, také mäso nepreberú,“ dodal zástupca riaditeľky R. Fábik.