Pivovar chcú na Liptove spustiť v najbližších týždňoch. Zlatistý mok uvaria z pitnej vody z Demänovskej doliny. Okrem základných pív budú mať v ponuke aj špeciálne príchute – údenú, medovú, kávovú.

Tí, ktorí navštívia pivovarskú reštauráciu, dostanú možnosť nahliadnuť cez sklenené okno priamo do výroby piva.

„Sládek sa bude pohybovať aj medzi hosťami a odpovie im na rôzne zvedavé otázky. Chceme, aby panovala uvoľnená atmosféra, aby aj ľudia, ktorí sa nepoznajú, spolu komunikovali,“ hovorí manažér prevádzky Karol Sklenár (29), ktorý bude zároveň aj šéfkuchárom.

Sú pripravení

„Už teraz sme zaznamenali o pivo veľký záujem, ale ešte musíme chvíľu počkať. Presný termín závisí už len od získania istého úradného povolenia, inak je všetko pripravené na otvorenie,“ doplnil Sklenár.

Vrchným sládkom pivovaru bude Igor Richtárik, ktorý má už dlhoročné skúsenosti s varením piva z iných pivovarov na Slovensku.

Štrngnite si pivom z horských bystrín: Na Liptove chystajú novinku

Unikátny základ piva: Voda z tatranských bystrín.
FOTO: Plus JEDEN DEŇ/Stanislava Vdovcová