Reklama

Zaváraná CVIKLA s chrenom: Pripravte teraz a jedzte celý rok! Overený RECEPT

Zaváraná cvikla s chrenom - jedna báseň!

Zdroj: Lýdia Czakó

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vyskúšajte náš recept na zaváranú cviklu a zabezpečte si zásobu zdravých a chutných zaváranín, ktoré budete mať vždy po ruke. Nechajte sa inšpirovať a zavárajte s radosťou!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Cvikla je v kuchyni skvelá. Čo si z nej môžete urobiť?

    Zaváraná cvikla s chrenom je ideálnym spôsobom, ako si uchovať túto výnimočnú zeleninu po celý rok. Pripravte si tento overený recept a užívajte si lahodnú cviklu kedykoľvek budete mať chuť. Kombinácia sladkej cvikly a pikantného chrenu vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá obohatí vaše jedlá.

    Zdroj: Lýdia Czakó

    Zaváraná cvikla s chrenom - jedna báseň!

    ZAVÁRANÁ CVIKLA S CHRENOM

    17 POHÁROV (375 ml), PRÍPRAVA 60 MINÚT, STERILIZOVANIE 1 VÁRKA 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 5 kg cvikle
    • 1 zarovnaná lyžica celej rasce
    • 1 lyžička semienok fenikla
    • 300 g chrenu (očisteného a nakrájaného)

    NA NÁLEV:

    • 1,5 l vody
    • 150 ml octu
    • 1 lyžička soli
    • 130 g kryštálového cukru

    POSTUP:

    1. Cviklu uvarte, ešte teplú olúpte a nechajte vychladnúť. Pomocou špeciálnej vykrajovačky vyrežte malé guľôčky. V hlbokej mise ich posypte rascou, pridajte semienka feniklu, malé hranolčeky očisteného chrenu a všetko premiešajte.
    2. Pripravte nálev: Prevarte vodu s octom, s cukrom a so soľou. Nechajte ho vychladnúť a potom ním zalejte cviklu. Premiešajte a nechajte 2 hodiny postáť.
    3. Ochutenú cviklu naložte do čistých a vysušených pohárov (3,75 ml) a sterilizujte pri teplote 90 °C 15 minút.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.