Zaváraná CVIKLA s chrenom: Pripravte teraz a jedzte celý rok! Overený RECEPT
22. 7. 2024, 17:03 (aktualizované: 22. 7. 2024, 17:04)

Zdroj: Lýdia Czakó
Vyskúšajte náš recept na zaváranú cviklu a zabezpečte si zásobu zdravých a chutných zaváranín, ktoré budete mať vždy po ruke. Nechajte sa inšpirovať a zavárajte s radosťou!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cl0vNWFKBZk/
Galéria k článku

Zaváraná cvikla s chrenom je ideálnym spôsobom, ako si uchovať túto výnimočnú zeleninu po celý rok. Pripravte si tento overený recept a užívajte si lahodnú cviklu kedykoľvek budete mať chuť. Kombinácia sladkej cvikly a pikantného chrenu vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá obohatí vaše jedlá.
Zdroj: Lýdia Czakó
Zaváraná cvikla s chrenom - jedna báseň!
ZAVÁRANÁ CVIKLA S CHRENOM
17 POHÁROV (375 ml), PRÍPRAVA 60 MINÚT, STERILIZOVANIE 1 VÁRKA 15 MINÚT
Potrebujete:
- 5 kg cvikle
- 1 zarovnaná lyžica celej rasce
- 1 lyžička semienok fenikla
- 300 g chrenu (očisteného a nakrájaného)
NA NÁLEV:
- 1,5 l vody
- 150 ml octu
- 1 lyžička soli
- 130 g kryštálového cukru
POSTUP:
- Cviklu uvarte, ešte teplú olúpte a nechajte vychladnúť. Pomocou špeciálnej vykrajovačky vyrežte malé guľôčky. V hlbokej mise ich posypte rascou, pridajte semienka feniklu, malé hranolčeky očisteného chrenu a všetko premiešajte.
- Pripravte nálev: Prevarte vodu s octom, s cukrom a so soľou. Nechajte ho vychladnúť a potom ním zalejte cviklu. Premiešajte a nechajte 2 hodiny postáť.
- Ochutenú cviklu naložte do čistých a vysušených pohárov (3,75 ml) a sterilizujte pri teplote 90 °C 15 minút.