Pikantné kuracie karí kúsky s tarhoňou

Kuracie chutí aj s tarhoňou.
Zdroj: PATRIK GUBIS

čas prípravy 60 min.
stredná náročnosť
4 – 6 porcií

Suroviny: 1 kg kuracích spodných a horných stehien, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, olivový olej, 4 strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, 1 lyžička mletej štipľavej červenej papriky, 1 lyžička karí korenia, 150 ml bieleho suchého vína, 200 ml smotany na šľahanie 33 %, 500 g tarhone, čerstvá pažítka.

Postup: Kuracie stehná presekneme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Restujeme ich sprudka na rozohriatom oleji zo všetkých strán do zlatohneda. Pridáme nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku a tymian. Po chvíli ochutíme štipľavou paprikou a karí korením, zmiernime oheň a krátko opečieme. Prilejeme víno a chvíľu povaríme, aby sa odparil alkohol. Podlejeme vriacou vodou tak, aby mäso bolo zaliate. Prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme domäkka 30 – 45 minút. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu, premiešame a ešte dve minúty povaríme.
Rozohrejeme olej, prisypeme tarhoňu, osolíme a opekáme. Keď získa zlatistú farbu, zalejeme vriacou vodou (0,5 cm nad tarhoňu), prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút. Na záver primiešame posekanú pažítku.

Čo tak bravčové pliecko netradične s tekvicou? Čítajte na ďalšej strane!