Tradičný cawl podľa Michaela Sheena
140 min.
nízka náročnosť
8 porcií
Suroviny: 1 lyžica masti, 2 veľké cibule nakrájané na hrubé plátky, 4 veľké mrkvy nakrájané na hrubé plátky, 4 póry nakrájané na hrubé plátky, 450 g panenky, 450 g údenej slaniny nakrájanej na kocky, 1 bobkový list, 1 vetvička čerstvého tymianu, 450 g zemiakov nakrájaných na štvrtky, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Postup: Vo veľkom hrnci rozpustíme masť, do rozpálenej pridáme cibuľu, mrkvu a pór. Za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Dierovanou varechou vyberieme zeleninu do misy. Do hrnca dáme mäso a opečieme. Vrátime späť opečenú zeleninu, pridáme slaninu, bobkový list a tymian. Zalejeme studenou vodou a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a varíme 1,5 hodiny, kým nie je mäso mäkké. Pridáme zemiaky, guláš privedieme späť k varu a varíme 20 minút. Dochutíme soľou a korením.