Fettucine na český spôsob podľa Vlasta Buriana

Vlasta Burian, legendárnyherec, si potrpel na chutné jedlo.
Zdroj: archiv blesku

45 min
stredná náročnosť
4 porcie

Tradičné cestoviny s kuracím mäsom mal Vlasta Burian veľmi rád.
Zdroj: archív

Suroviny: 500 g širokých cestovín (fetuccini), 8 plátkov kuracích pŕs, 2 zelené papriky, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 paradajky, 2 jablká, 50 g masla, čierne mleté korenie, soľ.

Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým zbavíme papriky jadierok a nakrájame ich na kocky. Na panvici speníme maslo, jemne nakrájanú cibuľu, pridáme kocky papriky a nahrubo nastrúhaný cesnak. Okoreníme a za stáleho miešania opekáme. Keď začne cesnak zlatnúť, odstavíme panvicu z ohňa. Cestoviny scedíme a necháme odkvapkať. Potom do nich vmiešame nakrájané paradajky a riadne premiešame. Prikryjeme a necháme chvíľu dôjsť. Na druhej panvici opečieme na masle kuracie prsia z oboch strán, osolíme ich a jemne okoreníme. Jablká olúpeme, zbavíme jadra a nakrájame na asi dvojcentimetrové plátky. Opečieme ich na tuku, na ktorom sa pieklo mäso. V tretej panvici opečieme plátky mandlí. Len čo začnú ružovieť, odstavíme ich. Na každý tanier dáme porciu cestovín, na ne položíme plátok mäsa, na ten plátky jabĺk a nakoniec posypeme mandľami.

Ani syrový šalát nemusí byť úplne obyčajný! Čítajte ďalej!