POTREBUJETE: 3 vajcia, 220 g práškového cukru (4 lyžice),  130 g múky (4,5 lyžice), 1/2 prášku do pečiva, 1,5 lyžice kakaa, 3 lyžice oleja, 1 téglik mascarpone (250 g), 1 smotanu na šľahanie,  1 stužovať-smetafix, 2 lyžice zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, prípadne 1 bielu čokoládu, ovocie podľa chuti, môže byť 1 vrecko mrazenej ovocnej zmesi.

Príprava cesta: 3 žĺtka vyšľaháme s 2,5 lyžicami práškového cukru,  pridáme 130 g múky (4,5 lyžice), 1/2 prášku do pečiva, 1,5 lyžice kakaa, 3 lyžice oleja a nakoniec vyšľahaný sneh z 3 bielkov. Pečieme na 170 stupňov cca 15 minút.

Príprava krému: 1 mascarpone vymiešame s 1 vanilkovým cukrom (alebo 2 lyžičkami práškového cukru, prípadne 1 bielou čokoládou). Potom zmiešame s vyšľahanou šľahačkou (tú šľaháme so smetafixom). 

Ovocie prevaríme s 2 lyžicami zlatého klasu a troškou vody (3 lyžice). Pridáme trochu cukru podľa chuti a druhu ovocia. Môžete použiť aj mrazenú ovonú zmes.
Nakoniec krém natrieme na korpus a naň poukladáme pripravenú ovocnú zmes.

Dobrú chuť!