Vajíčkové mafiny

Vajíčkové mafiny: Múku poriadne rozmiešame, aby v zmesi nezostali hrudky.
Vajíčkové mafiny: Múku poriadne rozmiešame, aby v zmesi nezostali hrudky.
Zdroj: Miroslav Miklas
Vajíčkové mafiny: Do rozšľahaných vajíčok pridáme zeleninu.
Vajíčkové mafiny: Do rozšľahaných vajíčok pridáme zeleninu.
Zdroj: Miroslav Miklas
Vajíčkové mafiny: Zmesou naplníme mafinovú formu, ktorú sme si vopred vymastili.
Vajíčkové mafiny: Zmesou naplníme mafinovú formu, ktorú sme si vopred vymastili.
Zdroj: Miroslav Miklas
Vajíčkové mafiny
Vajíčkové mafiny
Zdroj: Miroslav Miklas

Potrebujeme:
9 vajec, hrášok, kukuricu alebo inú nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu, soľ, kurkumu, čierne mleté korenie, 2 PL špaldovej múky
Postup:
Vajíčka rozšľaháme v miske spolu s kurkumou, čiernym korením a so soľou. Pridáme špaldovú múku a dobre metličkou premiešame, aby sme sa zbavili hrudiek. Primiešame nakrájanú sezónnu zeleninu podľa chuti (cibuľka, kukurica, hrášok, špenát). Plech na mafiny vymastíme olejom. Naplníme pripravenou vajíčkovou zmesou. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme približne 20 – 25 minút. Hotové vajíčkové mafiny necháme vychladnúť a ozdobíme bylinkami.