Andrea Ena: Jahodové tiramisu

Taliansky šéfkuchár Andrea Ena pripravil jahodové tiramisu. Je to nepečený, ľahký a nádherne voňajúci zákusok. Andrea, ktorý veľmi rád pripravuje talianske dezerty, ho mal hotový za necelú hodinku, musí však odpočívať v chladničke, tak ho nerobte na poslednú chvíľu. Andrea kedysi prišiel na Slovensko kvôli jednej žene. Dnes s ňou už síce nie je, ale do Slovenska sa zamiloval tak, že tu zostal žiť.


POTREBUJEME:
Formu na pečenie 24cm.
400 g cukrárskych dlhých piškót, napríklad Savoiardi
1 kg mascarpone 
200 g kryštálového cukru
8 žĺtkov 
1 vanilkový lusk 
400 g jahôd
30 g bielej čokolády

Jahodový sirup:
500 g jahôd
100 g kryštálového cukru
1 dl vody
Spolu varíme cca 10-15minút, vymixujeme a necháme vychladnúť.

POSTUP:
Najskôr uvaríme sirup. Piškóty namáčame v uvarenom, mierne vychladenom sirupe. Vytvoríme z nich vo forme kruh, po okraji aj na spodku.
Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mascarpone a na záver pridáme vanilku z jedného lusku.
Do pripravenej formy s piškótami vylejeme krém a necháme 30 minút oddychovať v chladničke.
Na záver môžeme ozdobiť nakrájanými jahodami, posypať práškovým cukrom, prípadne nastrúhanými hoblinkami bielej čokolády.

Ďalší recept nájdete na nasledujúcej strane >>