Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jednoduché a rýchle: KOLÁČE do 30 minút, po ktorých sa len tak zapráši!

Delicious,And,Easy,Blueberry,Cake,Sprinkled,With,Powdered,Sugar

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Domáci koláčik je to najlepšie, čo môžete svojej rodine po chutnom obede ponúknuť. Vyskúšajte niektorý z rýchlych receptov.

Dobrý nedeľný obed by mal ukončiť lahodný dezert. Máme pre vás pár inšpirácií.

Kefírový koláč s broskyňami

Blueberry,Apricot,Brownie,Cheesecake,With,Icing,Sugar

Zdroj: Shutterstock

Potrebujete

  • 150 g olej
  • 1 ks vajcia
  • 2 lyžice rum
  • 2 lyžice kakao
  • 250 ml kefír
  • 200 g cukor múčka
  • 350 g polohrubá múka
  • 2 lyžičky jedlá sóda
  • 1 plechovka broskyňového kompótu

Postup

Vajcia, olej a cukor vyšľaháme, potom primiešame kefír, kakao, rum, sódu a nakoniec múku. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme na kocky nakrájané broskyne a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 15 minút. Ešte teplý kefírový  koláč s broskyňami posypeme práškovým cukrom.

VIDEOtip z kuchyne Zdravia 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte chuť na tradičnú bábovku? Vyskúšajte rodinný recept overený desaťročiami

    Jablkový koláč z hrnčeka 

    Zdroj: Shutterstock‎

    Rýchly jablkový koláč

    • 3 hrnčeky polohrubej múky
    • 2 hrnčeky cukoru
    • 1 hrnček oleja
    • 3 vajcia
    • 1 lyžička škorice
    • 1 lyžica kakaa
    • 1 hrnček mlieka
    • 4 jablká
    • 1 balíček prášku do pečiva

    Celý postup nájdete TU

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      TOTO sa stane s vaším telom, ak začnete jesť 1 jablko denne

      Šľahačková bublanina

      Zdroj: Shutterstock

      Potrebujeme

      • 3 vajcia 
      • 1 hrnček krupicový cukor
      • 2 hrnčeky polohrubá múka 
      • 1 kypriaci prášok do pečiva
      • štipka soli 
      • 1 smotana na šľahanie (215 ml)
      • maslo na vymazanie plechu
      • hrubá múka na vysypanie plechu
      • 3 hrnčeky bobuľovité ovocie (čerešne, ríbezle, maliny, jahody
      • práškový cukor s vanilkou, na poprášenie

      Rúru predhrejte na 180 stupňov. V miske vyšľahajte vajcia a cukrom do bielej peny. Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli, vlejte smotanu a premiešajte.

      Vyšší plech vymažte a vysypte múkou a vylejte naň cesto. Posypte ovocím a pečte do ružova, asi 25 minút. Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podávajte poprášené múčkovým cukrom s vanilkou.

      Brownies s pomarančovou kôrou

      Zdroj: FOOD STYLING VERONIKA KOLLÁROVÁ FOTO LAURA WITTEKOVÁ

      Recept máme z redakcie Dorbé jedlo

      • 85 g masla
      • 1 lyžička vanilkového extraktu
      • štipka soli
      • 220 g čokolády
      • 100 g práškového cukru
      • 2 vajcia
      • 3 lyžice kukuričného škrobu
      • 1 lyžica kakaa
      • pomarančová kôra z jedného pomaranča
      • 70 g opražených vlašských orechov

      Postup

      1. Rúru zohrejte na 175 °C. Formu (15 x 20 cm) vysteľte papierom na pečenie.
      2. Vo vodnom kúpeli rozpusťte maslo s vanilkovým extraktom a so soľou. Pridajte čokoládu, cukor a poriadne premiešajte, aby zmes bola hladká.
      3. Po jednom pridávajte vajcia, vždy dobre premiešajte. Pridajte škrob s kakaom, pomarančovú kôru a zamiešajte. Nakoniec prisypte orechy, zopár si nechajte na ozdobu. Čokoládovú hmotu prelejte do formy, ozdobte zvyšnými orechmi a pečte 25 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč krájajte na kocky.

      Tvarohovo-čokoládová pena

      Ľahká ako obláčik...

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÁ PENA: Pastva pre oči i pre chuťové poháriky

        Recept máme z redakcie Dorbé jedlo. 

        Jogurtový koláč s mandarínkami

        Zdroj: Shutterstock

        Potrebujete

        • hrnček bieleho jogurtu 
        • 200 g polohrubej múky + na vysypanie formy
        • pol hrnčeka krupicového cukor
        • pol hrnčeka olej alebo rozpusteného masla + na vymazanie formy
        • 1 kypriaci prášok do pečiva
        • 1 vajce 
        • mandarínkový kompót

        Na posýpku

        • 100 g hrubá múka 
        • 80 g masla
        • 80 g krupicového cukru 

        Predhrejte rúru na 180 stupňov. Zmiešajte jogurt, múku, cukor, tuk, kypriaci prášok a vajcia. Cesto rozotrite do vymastenej a vysypanej koláčovej formy s priemerom 22 cm a poukladajte odkvapkaným ovocím. Prísady na posýpku premiešajte a nasypte ju na koláč. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým posýpka zozlatne.

        Hrnčeková bábovka s jablkami 

        Jednoduchá na prípravu a vďaka jabĺčkam aj úžasne šťavnatá. Vyskúšate?

        Zdroj: Anna Balášková

        • 1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhaných jabĺk
        • 2 hrnčeky hladkej múky
        • 3/4 hrnčeka cukru
        • 1 vanilkový cukor
        • 1 prášok do pečiva
        • 1/2 hrnčeka oleja
        • trochu mlieka 
        • 3 vajcia
        • 1 lyžička škorice
        • tuk na vymazanie a hrubá múka na vysypanie formy

        Postup

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          RECEPT: Hrnčeková bábovka s jablkami. Šťavnatá a voňavá!

          Vyberáme pre vás niečo PLUS