Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Antioxidanty, ktoré musíte aj v lete jesť: Upokojíme vás, veľmi dobre chutia!

Tmavozelená zelenina: Do tejto skupiny superpotravín patrí nielen brokolica, ale aj listové šaláty, kapusta, kel, mangold i špenát. Obsahujú vitamíny A, C a E, železo, vápnik, horčík, draslík, vlákninu a silné antioxidanty, napríklad kempferol, luteín, zeaxantín a kvercetín.
Reklama

Antioxidanty, ktoré musíte aj v lete jesť: Upokojíme vás, veľmi dobre chutia!

Antioxidanty sú životne dôležité na zachovanie optimálneho zdravia. Niektoré si telo vyrába samo, iné nie. S pribúdajúcim vekom produkcia vlastných antioxidantov klesá.Tieto mikroživiny vytvárajú v tele ochranný štít. Chránia bunky pred voľnými radikálmi – reaktívnymi časticami, ktoré vznikajú pri rôznych metabolických procesoch a atakujú a poškodzujú rôzne časti organizmu.

Voľné radikály stoja v pozadí vyše 60 rôznych ochorení vrátane rakoviny, sivého zákalu, artériosklerózy, Parkinsonovej i Alzheimerovej choroby. Ak prijímate dostatočné množstvo antioxidantov, organizmus sa rýchlejšie zbaví voľných radikálov a lepšie odoláva starnutiu. To spôsobuje aj znečistené prostredie a rôzne škodlivé látky, s ktorými prichádzame do kontaktu. V ktorých potravinách ich je najviac? Kliknite do galérie.

Vyberáme pre vás niečo PLUS