Antioxidanty, ktoré musíte aj v lete jesť: Upokojíme vás, veľmi dobre chutia!
11. 6. 2020, 20:13 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:30)

Antioxidanty, ktoré musíte aj v lete jesť: Upokojíme vás, veľmi dobre chutia!



Galéria k článku
Antioxidanty sú životne dôležité na zachovanie optimálneho zdravia. Niektoré si telo vyrába samo, iné nie. S pribúdajúcim vekom produkcia vlastných antioxidantov klesá.Tieto mikroživiny vytvárajú v tele ochranný štít. Chránia bunky pred voľnými radikálmi – reaktívnymi časticami, ktoré vznikajú pri rôznych metabolických procesoch a atakujú a poškodzujú rôzne časti organizmu.
Voľné radikály stoja v pozadí vyše 60 rôznych ochorení vrátane rakoviny, sivého zákalu, artériosklerózy, Parkinsonovej i Alzheimerovej choroby. Ak prijímate dostatočné množstvo antioxidantov, organizmus sa rýchlejšie zbaví voľných radikálov a lepšie odoláva starnutiu. To spôsobuje aj znečistené prostredie a rôzne škodlivé látky, s ktorými prichádzame do kontaktu. V ktorých potravinách ich je najviac? Kliknite do galérie.