Tieto dobroty si zamilujete. Sú plné ovocia, orechov, medu či tvarohu. Stačí nahradiť bielu múku celozrnnou, pridať ovsené vločky, ktoré vás zasýtia nadlho a by tak budete mať energiu na niekoľko hodín. Navyše sú nenáročné na prípravu.

Neviete, čo s jablkami? Takto si na nich pochutíte, pomôžu vám schudnúť a vylepšia pleť

Chrumkavý jablkový koláč


Chrumkavá jablková dobrota s ovsenými vločkami.
Zdroj:
Shutterstock

Potrebujete:

4 šálky pokrájaných jabĺk
1 šálku hnedého cukru
4 polievkové lyžice margarínu
1 šálku ovsených vločiek
2 polievkové lyžice celozrnnej múky
1 čajovú lyžičku mletej škorice

VIDEO: Túto chutnú nátierku z avokáda máte hotovú za 5 minút!

Postup:

Jablká zmiešajte s hnedým cukrom a vložte do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy alebo pekáča. V inej miske zmiešajte ovsené vločky, celozrnnú múku a škoricu. Túto zmes potom nasypte na jablká. Navrch poukladajte kúsky margarínu. Pečte v rúre na 180°C, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať.

Tvarohová torta s lesným ovocím


Tvaroh a ovocie sú výborná kombinácie pre mlsné jazýčky.
Zdroj:
Pixabay

VIDEO: Vyskúšajte 3 chutné jedlá pre celú rodinu do 2 €

Potrebujete:

Korpus:
200 g pomletých alebo jemných ovsených vločiek
50 g trstinového cukru
1 lyžičku vanilky v prášku
100 g masla

Krém:
500 g mrazeného alebo čerstvého ovocia (jahody, maliny, čučoriedky)
3 čerstvé vajcia
100 g trstinového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
500 g tvarohu
500 ml šľahačkovej smotany
10 plátkov želatíny

Postup:

Vločky zomeliete v mixéri, pridajte cukor a vanilku. Maslo roztopte a pridajte k tejto zmesi, pomiešajte. Do tortovej formy dajte papier na pečenie a vylejte vločkovú hmotu. Dajte predpiecť na 10 minút do rúry na 180°C. Kým sa korpus pečie, pripravte si krém. Žĺtky s cukrom vymiešajte do riedkej hmoty, primiešajte tvaroh a citrónovú šťavu. Želatínu namočte na 10 minút do vody, z ovocia zlejte prebytočnú šťavu. Vyžmýkanú želatínu spolu so šťavou z ovocia vložte do hrnca a zahrievajte, kým sa želatína nerozpustí, no nesmie sa variť. Ovocie zmiešajte s tvarohovým krémom, zvlášť vyšľahajte bielky a šľahačku. Pridajte k tvarohovej plnke a zmiešajte so želatínou. Rozotrite na korpus a dajte stuhnúť do chladničky na 2 - 3 hodiny.

Pečený banán


Keď raz vyskúšate, na druhý raz už neodoláte.
Zdroj:
Pixabay

Potrebujete:

2 olúpané banány
2 lyžice masla
3 lyžice medu
štipku škorice
nasekané mandle
ovocie na ozdobu

Postup:

Banány pozdĺžne prekrojte a pomaly opekajte na rozohriatom masle spolu so škoricou. Zalejte medom a počas opekania lyžicou neustále polievajte. Keď budú zlatohnedé, naservírujte na tanier, posypte mandľami a podávajte ozdobené ovocím.