1. Raňajkové cereálie
1. Raňajkové cereálie
Zdroj: Shutterstock

Cereálie či musli ako také sú zdravé, ale pozor si treba dať na tie ochutené.  Aby ste sa uistili, že si na raňajky dávate niečo zdravé, skontrolujte si obsah cukru na obale vašich cereálií a preštudujte si zloženie. Platí jednoduché pravidlo - ak máme v potrave veľa zložiek, ťažko sa trávi. Ak musli a vločky majú v sebe fruktózu, med a podobne, tak sa z nich stáva cukrová bomba. Aj chrumkavosť je otázka chemických látok. Zvuk, ktorý vzniká pri hryzení pôsobí na mozog, z čoho máme dobrý pocit. Aj preto, okrem iného, nám tak chutia.

Po konzumácii rýchlo rastie hladina cukru v krvi, vylúčený inzulín potom ukladá cukor v podobe tuku. Keď si musli navyše zalejete mliekom, tak sme stále na úrovni konzumnej stravy a hrozí nám infarkt. Telo to nedokáže stráviť, ostávajú  nestrávené zvyšky v hrubom čreve.