2. Pečivo
Zdroj: Shutterstock

Pečivo neobsahuje žiadne živiny. Jeho výrobou, rafináciou sa strácajú. Výrazne prekysľuje krv a veľmi ťažko prebieha regenerácia organizmu. Jedenie pečiva môže viesť k cukrovke. Telo musí na jeho trávenie použiť živiny z vlastných zdrojov, keďže ste touto potravinou do tela žiadne živiny nedodali. Väčšina pečiva obsahuje rafinované oleje, ktoré v kombinácii s bielou múkou budujú tučnotu. A je jedno, či ide o pečivo biele, alebo tmavé. Tmavé sú farbené a majú teda viac oleja, aby držali jemnosť, a keďže olej je horký, tak sa dp nich zvykne pridávať kvantum cukru.

Ak si chceme kúpiť chlieb, tak si treba kúpiť ten najjednoduchší, bez semienok, bez orechov, nie tmavý, radšej bledý, rascový. Tmavý znamená farbený. Najlepší chlieb je ten, ktorý si upečieme sami. Rožky v supermarketoch sú zmesou chemických látok, ktoré pri zahriatí zabezpečia chuť a farbu. Všimnite si, že sa vlastne ani nepečú, že je jeden ako druhý.