Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Z celebritnej kuchyne: Šorty prezradil svoj obľúbený recept
    1/48

    Sacherova torta od Jozefíny: OTREBUJEME: 200 g čokolády na varenie, 8 vajec, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 200 g hladkej múky, 250 gramov marhuľového džemu, čokoláda + tuk na polevu POSTUP: Formu s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejem na 190 stupňov. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, opatrne primiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládu a napokon po jednom žĺtky. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov so štipkou soli a s kryštálovým cukrom. Striedavo s múkou zmiešanou s práškom do pečiva pridávame do masy. Cesto vylejem do formy. Pečieme v strednej časti rúry 20 minút na 190 stupňoch, potom na 160 stupňoch ďalších 40 minút. Rúru neotvárame! Upecenu tortu vyklopime na mriezku a nechame chladnut prikrytu formou. Potom korpus rozkrojime na dve polovice a zohriatym dzemom natrieme casi korpusu, nechame trochu vsiaknut a zasa spojime. Dzem potrieme aj vrch a boky torty. Celu tortu polejeme cokoladovou polevou (pouzivam tukovu, ktora aj po stuhnuti ostane vlacna a nelame sa). Tortu je dobre nechat aspon jeden den odlezat - cim odlezanejsia, tym lepsia, mnam:-P Podavame s kopkou slahacky na tanieri.

    Zdroj: Jozefína