Reklama
  • Jedlý vyprážaný hmyz na bielom tanieri aj s omáčkou a paličkami. Čo je pre Aziatov
delikatesa, si väčšina Európanov zatiaľ nevie predstaviť.
  • O využití hmyzu v potravinách sa debatuje stále hlasnejšie. Českí vedci i napriek predsudkom verejnosti tvrdia, že potraviny s hmyzom by sme mohli do 10 rokov nájsť bežne na pultoch predajní v známych reťazcoch. Cítiť chuť hmyzu v potravinách? Pozrite, ako dopadol experiment denníka Plus JEDEN DEŇ.
  • Aké druhy hmyzu sú zaradené v Únijnom zozname nových potravín?
V Únijnom zozname nových potravín sú napríklad uvedené

sušené larvy, mrazené, sušené a práškové formy lariev Tenebrio molitor (Múčiar obyčajný),
mrazené, sušené a práškové formy druhu Locusta migratoria (Koník sťahovavý),
sušené a práškové formy druhu Acheta domesticus (Svrček domový),
mrazené, pastové, sušené a práškové formy larvy Alphitobius diaperinus (Potemník stajňový).
  • Jedná sa o larvy potemníka múčneho, ktorý sa prirodzene živý predovšetkým múčnymi výrobkami. Tieto sušené červy, predstavujú pre hmyzožravé zvieratá výbornú alternatívu, pri nedostatku živej potravy.
  • Pri následnom pohľade sa prekvapili.
  • Potraviny s obsahom hmyzu už dnes zoženiete na Slovensku aj v kamenných obchodoch. My sme výrobky nakúpili v obchode s prevažne ázijským tovarom v Bratislave.
  • Tieto výrobky sme nakúpili v kamennom obchode s prevažne ázijskými potravinami v Bratislave. Sú od českého výrobcu.
  • Čokoláda s hmyzom nepôsobí vábne pre každého.
  • Potraviny s hmyzom nemali pachuť, priznali všetci ochutnávači.
  • Chuť lízanky larvy nezmenili.
  • Ochutnávačom sme zaviazali oči a tak jedlá ochutnávali.
  • Vľavo kukuričné čipsy, vpravo čipsy s cvrčkami.
  • Vľavo líznaka s larvami, vpravo klasická colová lízanka.
  • Vľavo klasická horká čokoláda s kúskami slaného karamelu. Vpravo mliečna čokoláda ozdobená larvami.
  • Vľavo cestoviny s svrčím práškom, vpravo klasické.
  • Hmyz v lízanke vyzeral veľmi zaujímavo. Jej chuť ale neovplyvnil.
  • Veľa proteínu. Svrčky obsahujú vysoké množstvo bielkovín.
  • Potraviny s obsahom hmyzu už dnes zoženiete na Slovensku aj v kamenných obchodoch. My sme výrobky nakúpili v obchode s prevažne ázijským tovarom v Bratislave.
  • Delikatesa. Hmyz sa nekonzumuje každý deň ani v ázijských či afrických krajinách, kde je bežne v ponuke.
  • Cukrár Petr Ocknecht so svojím svrčkočervičím dezertom Chichen Itzá
  • Sušené červíky alebo kobylky kúpite aj na Slovensku.
  • Sušené červíky alebo kobylky kúpite aj na Slovensku.
  • Sušené červíky alebo kobylky kúpite aj na Slovensku.
  • Sušené červíky alebo kobylky kúpite aj na Slovensku.
  • Sušené červíky alebo kobylky kúpite aj na Slovensku.
  • Cvrčkovo-cuketové brownies
  • Mrkvová torta z múky z cvrčkov
  • Pizza slimáky s cesnakovými červíkmi
  • Zapečené tortilly so syrom a kari červíkmi
  • Tekvicová polievka s chilli červíkmi
  • Jedlý vyprážaný hmyz na bielom tanieri aj s omáčkou a paličkami. Čo je pre Aziatov
delikatesa, si väčšina Európanov zatiaľ nevie predstaviť.
  • O využití hmyzu v potravinách sa debatuje stále hlasnejšie. Českí vedci i napriek predsudkom verejnosti tvrdia, že potraviny s hmyzom by sme mohli do 10 rokov nájsť bežne na pultoch predajní v známych reťazcoch. Cítiť chuť hmyzu v potravinách? Pozrite, ako dopadol experiment denníka Plus JEDEN DEŇ.
  • Aké druhy hmyzu sú zaradené v Únijnom zozname nových potravín?
V Únijnom zozname nových potravín sú napríklad uvedené

sušené larvy, mrazené, sušené a práškové formy lariev Tenebrio molitor (Múčiar obyčajný),
mrazené, sušené a práškové formy druhu Locusta migratoria (Koník sťahovavý),
sušené a práškové formy druhu Acheta domesticus (Svrček domový),
mrazené, pastové, sušené a práškové formy larvy Alphitobius diaperinus (Potemník stajňový).
  • Jedná sa o larvy potemníka múčneho, ktorý sa prirodzene živý predovšetkým múčnymi výrobkami. Tieto sušené červy, predstavujú pre hmyzožravé zvieratá výbornú alternatívu, pri nedostatku živej potravy.
Späť na článok
Nálepky patria na ovocie, nie na kolegov

Zdroj: Kaufland

Nálepky patria na ovocie, nie na kolegov. Tento reťazec vie, čo je to rešpektovať rozdiely
ilustračné foto

Zdroj: Kaufland

Slovenská jar chutí najlepšie: Ochutnali ste už tohtoročné jahody, špargľu a rajčiny?
2/30
Jedná sa o larvy potemníka múčneho, ktorý sa prirodzene živý predovšetkým múčnymi výrobkami. Tieto sušené červy, predstavujú pre hmyzožravé zvieratá výbornú alternatívu, pri nedostatku živej potravy.
Zdroj: shutterstock
Prejedanie je vážnym problémom: Tri rady, ktoré mu zabránia
Najchutnejšie PARADAJKY a JAHODY v záhrade: Stačí TOTO tekuté ZLATO a budú tip-top!
Spôsob prípravy kávy môže poškodiť zdravie srdca. Švédska štúdia odhalila, ktorý najmenej
A
Sponzorované
Kaufland má 25 rokov a rozdáva radosť, budete pri tom?
A
Sponzorované
Veganuár má vo vašej kuchyni „zelenú“. Vďaka týmto veggie tipom vás nič nezaskočí
A
Sponzorované
Coolcation first minute - aktívna dovolenka vo Vysokých Tatrách!
NATIVIO